29 oktober

Heeej! är för mycket att tänka på för att orka blogga, men nu gör jag det ändå. Har inte hänt jättemycket nu i vecka. I måndags gjorde jag ett försök i att färga håret blont, och 3,5 färgsatser senare var det helt ok. Orkar inte lägga upp en bild just nu, men kanske gör det senare. I övrigt har jag en rätt intensiv kurs just nu. Har nog inte en ledig dag utan något plugg fram till den 7 dec. Men sen är det ju ledigt :) Måste hitta ett jobb nu med. Hade nästan fått ett på blomsterlandet nere i Jönköping, men alla tiderna där gick till deltidsanställda, så jag får ta och kolla vidare.
Oskar är här nu med och det är mysigt tycker jag. Och nu ska vi gå på en långpromenad :)

Hittade en sjukt bra lista

Hittade en sjukt bra lista på en annan blogg när jag googlade runt lite :)

Receptet för att lyckas med sin bantning:

  • Skriv matdagbok.
  • Ta bara en portion.
  • Ät flera gånger om dagen, små portioner.
  • Planera dina måltider. Skriv en veckomatsedel.
  • Ät regelbundna måltider.
  • Ät något innan du handlar för att undvika frestelser.
  • Skriv en inköpslista innan du handlar och håll dig till den.
  • Köp inte färdiglagad mat, laga maten själv.
  • Följ inte en sträng diet.
  • Småät inte.
  • Följ tallriksmodellen.
  • Ät nyttiga mellanmål.
  • Gå med i en klubb eller banta tillsammans med någon.
  • Sätt mål för/under din viktnedgång.
  • Ät dig nöjd, inte proppmätt.
  • Drick mycket vatten.
  • Undvik sötad dryck och onyttiga snacks.
  • Drick så lite alkohol som möjligt.
  • Sov tillräckligt. Sömnbrist gör det svårt att gå ner i vikt.
  • Kläm in mer motion i vardagen.
  • Börja träna, hitta en träningsform som passar dig.
  • Rensa skafferiet på onyttigheter.
  • Väg dig sällan, eller inte alls. Använd hellre måttband.
  • Hitta just din form för att lyckas med din bantning eller att gå ner i vikt. Banta på ditt sätt! 
  • Köp en stegräknare och se över hur många steg om dagen du går.
  • Ät inte för sent på kvällen och skippa nattätande.
  • Håll kroppstemperaturen uppe. Man äter mindre när det är varmt, värme dämpar aptiten.
  • Ät varm mat, även varm mat dämpar aptiten och gör att man äter mindre.
  • Ät inte buffeer. Det stimulerar överätning.
  • Tänk ofta på varför du vill gå ner i vikt.
  • Krydda maten med starka kryddor, ex. vitlök, chili, ingerfära och pepparrot som ökar ämnesomsättningen.
  • Ät mycket fibrer. Fibrer mättar utan att ge energi.
  • Tugga tuggummi mot småtätande.
  • Ät långsamt och tugga noga, då hinner man få mättnadskänslor innan man redan stoppat i sig för mycket.
  • Acceptera snedsteg. Ett misslyckande gör inget.
  • Ta med dig frukt till jobbet. Det gör det lättare att undvika fikabrödet.
  • Ät rätt fett. Undvik härdat och mättat fett.
  • Använd mindre tallrikar, äter man på mindre tallrikar äter man i regel mindre potioner.
  • Analysera maten, se efter vad maten du köper innehåller.

Så var man hemma igen

Så var man hemma igen. Väldigt skönt att komma hem, även om helgen varit rätt trevlig. Det jobbigaste var väl att man inte fick sova så mycket. I lördags var det uppgång halv 5 svensk tid för att först äta frukostbuffé och sen slänga sig av båten och på nån buss som tog oss till TC(tävlingscenter). Starten gick inte förrän 11 finsk tid och vi var ju framme där redan kvart över 8, så det blev en del väntan. Alla tre lagen blev godkända vilket inte händer alltför ofta, så det var ju bra. Själv sprang jag en superlätt bana, men hade träningsverk i benen så det gick inte så jättefort. Men ändå helt okej.
När alla hade sprungit klart var det dags att ta sig till terminalen igen och sen vänta där i typ 2 timmar innan vi fick gå på båten. På båten blev det buffé och feeest, men jag festade inte så mycket direkt. Orkade inte må dåligt idag eftersom jag MÅSTE plugga, så jag gick och la mig redan halv 12. Sen var det uppstigning kl halv 6 igen. Var hemma vid 8, deckade direkt och sov till halv 1. Sjuuukt skönt.
Nu ska jag försöka få nån ordning på den här uppgiften. Hörde att vår lärare skickat ut ett mail som förklarar lite, så får se om jag blir någe klokare på det..

Halikko

Drar snart iväg till finland för att tävla lite. ska bli kul :) Dock har jag träningsvärk lite överallt efter träningen igår. Försökte att inte ta i fullt eftersom ja inte kört så mycket styrketräning på ett tag, men jag slits alltid med i tempot och glömmer sen bort att ja borde köra lite lugnare. Så nu sitter jag här med ont i både armar, rygg och vader :) Men det släpper nog lite tills imorn då ja ska springa. Ska inte springa så långt heller så det är ju lugnt.
Borde egentligen plugga stenhårt just nu, men har ingen motivation. Får nog ta med mig lite som jag kan göra på båten ikväll. Blir nog bra det :)
Men nu ska jag packa klart, sen ska jag upp och hälsa på farfar innan jag åker in till stockholm. Så ha en bra helg!!

Nu har jag genomfört första Maxtestet

Nu har jag genomfört första Maxtestet. Skulle ju gjort det igår, men det blev inte så. Så därför gjorde jag det idag istället. men i alla fall. Det gick väl inte så jättebra, men inte heller sämre än väntat :P Jag gjorde alla testerna på gymmet och när jag var påväg dit kom jag på att det är lite svårt att testa sig om man springer på löpband. Jag menar, man måste ju liksom ställa in vilken hastighet man tänker springa i så det blir ju inte direkt någon överraskning vad resultatet blir. Så nästa gång får jag nog springa ute först och sen gå in på gymmet och köra styrkan.
Resultatet var nog tyvärr för skamlig för att jag ska kunna dela med mig av det :P 

Hur som haver, idag har vi planterat syrénhäckar på skolan. Gick väldigt snabbt och effektivt, så efter bara 1,5 timme hade vi fått ner alla små plantor i marken, närmare bestämt 233 stycken :) bara så ni vet. Så om ni åker till wij trädgårdar om några år kan ni ju tänka på mig när ni passerar genom syrénerna..

Nu ska jag fortsätta jobba med mitt lilla projekt om bostadsgårdar, sen blir det nog sängen för mig.

6VU

Kikade in på en blogg där det stod något om en 6VU (6VeckorsUtmaning). Där hittade jag en lista med övningar som man ska göra 1 gång i veckan för att testa sitt max. Jag blev så inspirerad av det så ja tänkte köra samma sak själv.
Alltså, varje tisdag i minst 6 veckor ska dessa tester utföras, så kan man lätt se hur man förbättras.

*5 km Löpning
*Plankan
*Armhävningar på tå
*Dips med raka ben
*Jägarställning

Känner mig dock inte jättepepp på att sticka ut och springa just nu för det låter som om det spöregnar ute. Men det är väl bara att bita ihop och köra.

Blö(tt)

Tråkig dag, Tråkigt väder och jobbiga uppgifter. Känner mig extremt negativ idag så jag borde egentligen inte skriva något. Jag har i alla fall bakat lite bröd idag så det var ju bra. Och gott! Alltid mycket godare med hembakat ju.
Tankarna bara yr i huvet på mig just nu. Är väldigt velig och det är sjukt jobbigt. Ja, eller nej. Ja, eller nej. Ja, eller nej. JAAAAAA, eller nej. Så svårt att veta vad som blir bäst innan det hänt. Bajs.

Jag har tvättat lite med :) bara så ni vet.


Hallo!

hallo! Dieten går väl sådär. Så svårt att få till et när man lever med så många andra. Men jag äter nyttigt hur som helst så det är ju bra :) Annars är jag bara här nere och njuter av sällskapet, ska bli lite tråkigt att åka hem redan imorn, men vi ses nog snart igen.
Nu ska jag gå ut i skogen och sätta mig och göra en sjukt flummig uppgift till skolan. Hade man fått välja hade jag förmodligen avstått, men är det obligatoriskt så är det.

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans :) 

Mot Jkpg

Nu sitter jag på bussen till Jönköping. resan kommer ta ett tag för jag är inte framme förrän vid 10, men jag har ju datorn med mig som underhållning.
Det kunde dock ha blivit en sjukt seg resa för jag kom på att jag hade glömt hörlurarna hemma. Och utan dem kan jag ju varken kolla på film eller lyssna på musik. Men som tur var funkade det att lyssna med mitt handsfree, men bara om man håller in samtalsknappen. Så efter lite pill med en hårnål var det problemet löst. Heja mig :P hehe
Det var en kort dag i skolan idag. Hade bara föreläsning om utemiljöer för barn fram till klockan 12, sen slutade vi. Det ska bli så skönt att komma ner till "stan" nu. Får abstinens av att vara i Ockelbo för länge. Tror inte jag blir kvar där mycket längre.

Okända djur

Hej!
Jag kom precis hem från dagis(skolan) där vi har lekt med grönsaker hela dagen. Det började med att vi skulle bygga upp ett mönster av grönsakerna. Vid den uppgiften försökte jag efterlikna en tulpan, och det gick väl sådär..


Den andra uppgiften för dagen var att bygga en varsin figur av rotfrukter och grönsaker. Det var sjukt kul att se vad alla gjorde och jag kan ju säga att dagen bestod av många härliga skratt. Här kommer ett litet smakprov på figurerna. Den första bilden är på min fula palsternacka, haha.








Som sagt, vi har lekt dagis idag, men det har varit rätt härligt att vara lite kreativ.

Nu sitter jag här med mitt mellanmål bestående av en blåbärssmootie och vaniljte, och kollar på Projekt runway. Ikväll blir det till att träna och packa väskan. Jag ska ju ner till Oskar imorn :D

Var ute på en kort

Var ute på en kort promenad tidigare idag. Är så skönt att bara gå längs vattnet och glömma bort allting.




Nu är det dags för ett intervallpass. Jag vet att klockan är rätt mycket, men jag är fortfarande pigg så måste springa av mig lite.

 

 


Åh Gossip girl



Åh 5e säsongen av Gossip girl börjar ju idag med, klockan 18 på 5an ;) jag har i och för sig redan sett de två första avsnitten här, men det är alltid lite skönare att se med svensk text till. De pratar ju så mumligt ibland.


Känns skönt att

Känns skönt att jag vaknade för sent för att hinna se frosten, om det nu var någon vill säga.



Jag känner mig så sjukt rastlös just nu, så jag funderar på om man ska ge sig ut och träna lite. Annars har jag inte mycket bestämt idag förutom att jag ska skriva ihop en arbetsplan till ett arbete om innegårdar i städer. Men jag hittar nog på något bra att fördriva tiden med. Kan ju alltid ta en långpromenad :) 


Städat!

Nu ser det ut såhär, och du vill inte veta hur det såg ut innan...






Nöjd :)


Nu har jag nästan

Nu har ja nästan städat klart!! och jag är såhäääär glad...


ska bara damma och torka golvet med.

Nu längtar jag bara tills jag ser ut såhär...



Skinny bitch <3


God morgon :P

God morgon :P



Jag har inte riktigt kommit igång med dagens planer än, men snart så.


Idag börjar för övrigt mitt nya liv. Tänkte bli lite hälsosammare och komma igång med träningen lite mer. Så såhär ser min kost ut från och med nu:

Mat som ska undvikas:
Bröd
Pasta
Ris
Potatis
Smör
Ost
Snacks
Bakverk

Mat som jag får äta:
Kött
Fisk
Kyckling
Frukt
Bär
Grönsaker
Rotfrukter(utom potatis)
Nötter
havregryn
Mjölk
Grädde
Fil
Yoghurt
Ägg
Keso
Creme fraiche
Baljväxter

Jag har säkert glömt något, men ungefär såhär. Det är väl lite inspirerat av LCHF-metoden, men jag har skalat ner lite på bland annat mjölkprodukter.

Har även bestämt ungefär hur varje dag ska se ut. De kommer bestå av:

Frukost

Lunch/Middag: Ett av målen ska bestå av hälften Grönsaker och baljväxter och hälften kött och rotfrukter. Det andra målet kommer bestå av enbart grönsaker, baljväxter och 1 ägg om så önskas :)

2-3 Mellanmål per dag.(ex. Frukt)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ska köra på det här i 4 veckor nu så får vi se vad det ger för resultat :)

Wish me luck :D

Nä nu ska jag städa...


Kände för att börja


Kände för att börja blogga igen, så då gör jag väl det. Nu ska jag gå och lägga mig efter en lång skolvecka. Dock har vi bara varit ute och chillat, men jobbigt att behöva ta sig dit varje dag. Eller i tisdags var vi inte där, men då satt jag hemma och skrev en uppsats hela dagen istället... 

Imorgon blir det storstädning och träning mm. Ska bli kul :P

Puss och gonatt

 


RSS 2.0