Nyårsafton

Idag är det nyårsafton och jag har redan slutat jobba för dagen. Senare ikväll blir det fest på rudolf med förfesten här på stora personal, och jag känner mig sjukt taggad! Men innan dess ska jag ge mig ut i spåret för ett pass på längdskidorna. Min superdupersnälla granne Kristin var ju ner till funäs och hämtade mitt paket idag så nu kan jag börja åka lite. Ska kanske åka slalom imorgon med om jag inte mår alltför dåligt.. Men jag hoppas ni andra får en fantastiskt fin kväll så hörs vi nästa år;)

Det Bubblar


Inte alls

Alltså ja blir så arg på mig själv. Jag har känner mig lite nedstämd de senaste dagarna, men kan inte riktigt sätta fingret på varför. Ikväll hade vi julklappsbyte, men jag kunde lika bra ha stannat hemma för jag kände mig så himla trist. Och när jag tänker att ja e trist så blir jag osäker på mig själv och då blir jag ännu tristare.. Det är så många känslor som ligger och bubblar som jag egentligen bara vill skita i, men det funkar ju inte riktigt så. Men från och med nu ska jag i alla fall försöka vara lite mer positiv och skita i allt. Jag är ju ändå här för att ha roligt :) sov gott!!

Juldagen

Nu är snart julen över och det känns knappt att den var här. Jag har tappat lite av min gnista till högtider. Tror farmor tog det med sig när hon försvann. Men julbordet igår var ändå mycket fint och gott. Vi var cirka 15 stycken vid ett långbord på Solbrännet, mysigt! Idag har jag jobbat från 7-14.30 sen har jag inte gjort så mycket mer än pratat med Oskar. Jag tänkte sticka ut och träna lite snart, sen ikväll blir det utgång nere i Funäsdalen, är ju trots allt juldagen. Ska bli kul.
Innan jag gick och åt julbord igår så ringde jag hem för att hälsa god jul till alla. Det slutade med att jag fick snacka lite med alla hemma hos oss. Kanske inte jättemånga, men det va mamma, pappa, lillasyster, storebror, farfar och louise(brors sambo). Det var i alla fall skönt att höra att dem hade det bra. Tror vi alla hade både bra och dåliga stunder igår, men det är bara att vänja sig vid känslan av tomhet. Vet att Du finns med oss <3

Julafton

Nu har jag sansat mig lite och sitter tillsammans med min granne framför kalle anka :) ska sticka ut och träna efter det tänkte jag, sen blir det ju julbord klockan 18. God jul!!!

...

Fucking jävla cp-ungjävel! Hon måste ju vara efterbliven. Nu sitter jag här med gråten i halsen på självaste julafton för att nån dryg tönt kläckte ur sig det dummaste man kan säga. Förstår inte varför jag ens tar åt mig, men nu vill jag bara gå och gräva ner mig nånstans!!!

Första julen hemifrån

Imorgon ska jag fira min första julafton någonsin hemifrån. Eller inte första hemifrån, men första utan min familj. Och dessutom ska jag jobba imorgon mellan 7-16 så ingen kalle anka blir det heller, såvida det inte är igång på jobbet. Men jag överlever nog. Får väl kolla på det senare på kvällen på svt play. Men min dag kommer absolut inte vara helt utan julaftonkänsla bara för att jag är här uppe. Utan jag, Felicia och sandra har bokat julbord på Solbrännet imorgon klockan 18, så det kommer nog bli mysigt och bra i alla fall :)


Första julen hemifrån

Imorgon ska jag fira min första julafton någonsin hemifrån. Eller inte första hemifrån, men första utan min familj. Och dessutom ska jag jobba imorgon mellan 7-16 så ingen kalle anka blir det heller, såvida det inte är igång på jobbet. Men jag överlever nog. Får väl kolla på det senare på kvällen på svt play. Men min dag kommer absolut inte vara helt utan julaftonkänsla bara för att jag är här uppe. Utan jag, Felicia och sandra har bokat julbord på Solbrännet imorgon klockan 18, så det kommer nog bli mysigt och bra i alla fall :)


23 December

Jag har det bra här uppe, bara så ni vet. Dock har min blogginspiration försvunnit så jag orkar inte skriva lika ofta längre. Men hur som helst..
Igår var jag ledig hela dagen så då tog vi sovmorgon till 10. Sen åt vi frukost och slappade fram till 1 då vi drog ner mot topsport för att kolla om vi kunde hitta något. All personal hade nämligen 30% rea på allting i butiken igår. Dock hittade jag ingenting. Jag har ju redan det mesta som behövs. Efter det tog vi en promenad bort till Osthang. När vi va tillbaks igen valde Madde och Kristin att gå hem medan jag och Sandra fortsatte promenaden ner mot elljusspåret. Vi gick ett varv på 2,5km-spåret och sen gick vi hemåt. Då var det väldigt gott med mat. Jag åt lite sparrissoppa och nån macka. När vi satt där vid matbordet bestämde vi oss för att gå och gymma efter maten. Så det blev en mycket aktiv dag igår. På gymmet körde jag styrka och sen avslutade vi passet med simning. 
När vi kom hem från gymmet åt jag igen och sen slängde jag i en maskin tvätt . Och så lyckades jag såklart tvätta min namnskylt, som man absolut inte fick göra. De är i läder så när den kom ut igen hade läderbiten lossnat från skylten och mörknat och krympt, så det var bara att slänga. Så innan jag gick till jobbet idag fick jag lite provisoriskt skriva mitt namn direkt på skylten. Men det blev ju fint det med :P
Dagens jobb gick utmärkt och vi fick sluta 1,5h tidigare. Och ikväll är det uppesittarkväll på 720, ska bli kul :) brukar inte kolla på uppesittarkväll, men iår ger jag det en chans. Man vet ju aldrig, kanske vinner jag något..

21 december

Hejsan! här händer det något nästan hela tiden, utom idag. Men igår hade vi kickoff här i Ramundberget. Alla vi som var nya började dagen klockan 9 med lite information om värdskap. Sen vid halv 11 kom resten av gänget. Och så fortsatte dagen med föreläsning och information fram till halv 4. Då fick vi en tröja och en väska och så var den delen av dagen slut. Innan jag gick hem för att göra mig iordning inför kvällen så samlades vi på städ och fick våra scheman och jag är mycket nöjd med mitt. Det enda som var lite tråkigt var att jag kommer jobba annandag jul, så det blir nog ingen utgång för mig på juldagen. Men det gör mig inte så mycket, Kommer ju fler tillfällen.
Och så var det ju det här med kläder. Jag fick lite smått panik igår. Vad skulle man ta på sig liksom. Skulle man vara jätte finklädd med klackar och hela köret, eller vara lite med avslappnat klädd. Det slutade med att jag körde en blandning. Rätt så alldagliga kläder och skor, men slängde på mig smycken och piffade till det lite. Det är ju tur att vi har Madde som har lite koll på hur det ska vara ;)
Klockan 19 samlades alla ramundbergare igen på restaurang Solbrännet för att avnjuta ett minijulbord. Det var sjukt gott, men inte så mycket att välja på. Fast det absolut viktigaste var ändå med. det blev en riktigt lyckad kväll med många härliga möten och skratt. Jag kom isäng rätt tidigt, klockan 1. Jag skulle ju upp och jobba idag klockan 9 så jag kände att man kanske inte skulle vara allt för bakis under sin första dag på jobbet. Jag skulle egentligen inte jobbat idag, men vi behövde hoppa in och hjälpa till för att det var så mycket att göra. Men vi behövde bara vara där i 2 timmar sen fick vi gå hem. Väl hemma deckade jag i 1 timme :)
Nu sitter jag på mitt rum och funderar på om jag ska sticka ut och träna lite senare. Familjen hemma har ju skickat upp mina skidor idag i alla fall så snart kan jag träna där med. Ska bli kul.


Andra dagen

Nu sitter jag här i min säng och är helt slut. Huvet vill gå ut i allrummet där de andra sitter, men kroppen vill bara gå och lägga sig. Men jag ska nog gå ut dit snart igen. Egentligen skulle jag vilja träna idag, men gymmet stänger om 50 minuter och jar har precis ätit mat, så Nej det blir inget med det. Men skulle verkligen behövas för imorn har vi kickoff och då lär det inte finnas plats för sånt.
Idag var första dagen på jobbet för mig. Vi gick igenom i stort sätt allting och alla jag ska jobba med är supertrevliga.
Nä nu hinner jag inte skirva mer, ha det!!

At the fjäll

Nu är jag framme;) ville bara säga det...

On the road

Nu är jag på bussen påväg upp till Ramundberget. Eller jag har suttit här i över 1 timme redan för nu är vi vid Gävle. Är rätt så nervös, men de blev lite bättre när jag kom på bussen, för här sitter min gamla parallellklasskompis madeleine från Uppsala och min nya rumskamrat Sandra. Skönt med sällskap. Resan är ju rätt lång ändå för vi är inte framme förrän vid 5 i eftermiddag.
Självklart glömde jag någonting hemma med. Går ju inte att packa och resa iväg utan att något blir kvar hemma. Så i morse sa mamma klart och tydligt"glöm inte dina skidor nu, dem står i vardagsrummet". "ok" sa jag och fortsatte äta min frukost. När jag sen gick utanför dörren hade jag inte en tanke på att jag hade något mer att ta med förutom de tre väskorna som stod i hallen. Sen kom jag och tänka på mina skidor när vi var 10minuter från Uppsala och då var det lite för sent att vända hem igen. Men de är ju lugnt ändå för mamma skickar upp dem på posten sen så fort jag får tag på adressen. Är ju bara skönt att jag slipper släpa på dem.
Men nu ska jag nog försöka sova lite till :)

Aahhh!

Jag känner mig typ förlamat panikslagen över att jag knappt börjat packa än. Är så mycket att ta tag i så jag vet inte vart jag ska börja. Jag har ju i alla fall bestämt vilka skor jag ska ha med mig, eller nästan i alla fall... Nä men jag kanske ska börja lite smått nu då. På återseende!!

17 december

Födelsedagskort till farfar...
image descriptionimage description

Happy birthday!

God natt alla där ute i världen. Jag förstår inte varför jag aldrig blir trött och deckar i tid nu mera. Men eftersom jag är vaken fortfarande så kan jag ju visa ett födelsedagskort som jag gjort till min farfar. Han fyller år imorgon(idag) så det blir förmodligen lite fika där imorn. Jag tycker så synd om honom. Kan inte vara lätt att förlora ens livskamrat/fru, men jag vet att han kämpar på så gott han kan :)
Uppdate: funkar inte att lägg upp bilder nu så visar kortet när jag vaknar istället.


Träning

Är lite irriterad på mig själv att jag inte har tränat så mycket den här veckan. Det var ju så lätt innan när man hade ett gym 500meter bort. Men nu är det så svårt att ta sig tid till det. Fast jag ska allt skärpa mig så idag ska jag springa och köra styrka hemma. Har ju faktiskt tränat 1 gång den här veckan. Följde med Oskar till gymmet i onsdags. Det gick i och för sig värdelöst för mådde inte så bra, men jag var ju där i alla fall. Jag hoppas att jag lyckas hålla i träningen när jag åker upp till fjällen. Jag bara måste ta mig tid till det. Och där finns det ju både gym och längdspår så det räcker och blir över så jag borde inte ha några problem med motivationen.

16 december

God morgon! Nu har jag äntligen skaffat en telefon som går att blogga ifrån. Är ju lite jobbigt att slå på datorn varje gång man har nått på hjärtat.
Just nu ligger jag i sängen och förundras över att jag är så pigg som jag är. Då är frågan: ska jag ligga kvar och försöka sova lite till eller gå upp nu och riskera att jag blir trött senare idag. Svårt val :P borde nog gå upp i alla fall, även fast jag inte sovit mer än 7 timmar. Har blivit en riktig nattlinnena ju. Sommar sällan innan klockan 12. Minns ärligt talat inte när jag gjorde det senast...
Hur som helst. Idag ska jag gå upp och hälsa på farfar hade jag tänkt. Men får nog vänta till 1 då syster kommer hem från skolan. Jag börjar ju bli lite nervös över min "flytt" till Ramundberget. Är så jobbigt att inte veta hur det kommer bli. Är lite som att åka iväg på ett sjukt långt träningsläger med folk man inte känner. Haha det kommer nog bli toppen, men nerverna leker med än ändå.
Nä nu ska jag nog gå upp och äta lite frukost och kanske kolla på gossipgirl, igen. Jag fick ju första och andra säsongen av Oskar och snart har jag sett hela första. Även fast jag vet exakt vad som händer så kan man inte sluta kolla...

15 december

Sådär ja. Då var slingorna gjorda och håret är som vanligt igen.image descriptionimage description

KRIS!!

Dagens ilandsproblem: Mitt hår.
Jag färgade håret igår. Ville få en mer naturlig blond färg, men nu står jag här och velar. Är det grått eller är det blont. Det beror helt på vilket ljus man står i. Funderar på att slänga i lite blonda slingor bara för att lugna min oro...


Lussemys!

Nu sitter vi och har morgonlussemys här i Norrahammar. Jag vet inte vad det är för fel på mig iår, men jag får aldrig den där riktiga julkänslan. Rätt drygt...
Dagens planer är Träning, Shoppning och så ska jag följa med Oskar till läkaren där han ska göra nån undersökning. Och så upptäckte jag nyss att det inte kommer något nytt avsnitt på den 5e säsongen av Gossip girl. Ännu mer drygt än det där med julkänslan. Men det är ju typiskt dem att avsluta en säsong med att nån "dör". Men den 5e var ju bara 10 avsnitt medan de tidigare säsongerna är på runt 20 avsnitt, så man vet ju aldrig om det kanske kommer fler avsnitt snart.. Jaja nog om det. Nu ska jag fortsätta fika och "julmysa".


Morgonfrilla


12 December

Nu är det bara en dag kvar till lucia. Min lillasyster ska vara lucia på hennes skola och jag kan inte komma dit och kolla. Sitter ju nere i Jönköping just nu, men jag hoppas att dem filmar mycket istället som jag kan kolla på när jag kommer hem. Det är många gånger i livet då jag önskat att jag varit på flera ställen samtidigt, skulle underlätta ibland.
Idag har vi precis bakat pepparkakor. Det var rätt så kul. tycker inte hemmagjorda pepparkakor är så god som köpta... senare idag ska vi nog ge oss ut och träna lite. Har ju inte tränat nu sen i torsdags då jag tränade med klubben så det är nog dags nu. Är lite jobbigare att hålla igång när man inte har ett gym att gå till, men det är bara att kämpa på.


11 December

Nu sitter jag på bussen påväg till Jönköping. Är framme cirka kvart i två. Ska bli kul och träffa min tönt igen, och det är ju sista gången vi ses nu på ett tag eftersom jag åker upp till fjällen sen på Söndag. Kommer bli lite jobbigt, men vi kommer nog klara det. Det finns ju skype ;)
vet inte vad mer jag ska skriva så.. vi hörs!

Hälsan!

Angående mina mål som jag satte upp för ett tag sen, så går det helt okej. Jag äter varken piller eller shaker längre men har kommit in i bra rutiner så rasar i alla fall. Det var ju ett tag sen jag startade, men såhär ser resultatet ut för tillfället.

Start: +12,5 kg
Mål: 0
Uppnått vecka 49: -2,5 kg
Ligger alltså +10kg ifrån målet.
Och jag märker ju att jag byggt en del musklet och blivit starkare. När det gäller centimeter så har jag förlorat..
Midja: -4cm
Höft: -2cm
Lår: -2cm
Arm: -2cm
Så även fast det inte är så mycket känner jag att bland annat byxorna sitter bättre och det är så himla skönt när man känner av resultaten :)


10 December

Jag hade en awsome kväll igår, tack Louise!! Vi började utflykten med ett stop på kungshallen för att äta sushi och kimamat. Sen gick vi och kollade lite i affärer innan vi drog vidare mot globen. När vi kom in fick vi varsin dustin-mössa. Sen letade vi upp våra platsen och satte oss ivrigt och väntade på att det skulle börja. Eller vi köpte lite tilltugg där emellan med. När klockan började närma sig åtta började vi spana efter lite bättre platser, och det hittade vi såklart. Våra bokade platser var längst upp, längst bort på läktare B, men med våra nyfunna plater hade vi en hel nedre rad på läktare B för oss själva. Riktigt fint!
Jag orkar inte berätta mer i detalj, men dem vi fick se sjunga var Amanda F och Robin såklart, men också Amanda P, Molly, Moa(med hennes egna låt som jag tycker är asbra), Olle och André, Danny och Måns och så sist men inte minst Agnes Carlsson.
Det blev en rolig kväll med många skratt och ljuva stämmor. Var hemma runt 1 ungefär och då slocknade jag ganska snabbt.
Dagens planer lyder:
*Packa väskan som jag ska ha med till Jönköping imorgon.
*Sortera lite kartonger som jag fick med mig ner i torsdags.
*Åka upp med hjärtat till farmors grav.
*Åka och hälsa på farfar.
*Träna på nått sätt(förmodligen löpning).
*Umgås med min lillasyster.
Så det är nog bäst att jag sätter igång nu om jag ska hinna med allting. Utöver allt detta ska jag väl hinna äta lite med, och nu är jag riktigt hungrig så ska gå ut i köket och äta min kungliga frukost.

Tonight!!

Idag är det dags. Idag åker jag och Louise in till Stockholm och globen för att kolla på den sista finalen i Idolsveriges historia(vad man vet än så länge). Jag har ju inte varit på så många konserter/tillställningar i mitt liv , så det här kommer bli sjukt kul. Jag kan väl inte påstå att jag är lika fast i Idol som jag var för kanske 4 år sen, men det är ändå kul att kolla live liksom.
Personer som jag ska försöka träffa:
Anders bagge
Martin Björk
Laila Bagge Walhgren

Undra vilken gästartist det är. Brukar ju alltid komma nån internationell sångare/sångerska och uppträda så jag hoppas att det är någon värd att se.
Nä, nu måste jag börja rota runt bland mina kläder. Har ingen aning om vad jag ska ha på mig ikväll, men det brukar ju alltid lösa sig så...

Rånäs igen då

Idag har jag flyttat ner alla mina grejer från rummet i Ockelbo till mamma och pappa i Rånäs. Det tog sin lilla tid, men efter ungefär 4 timmar efter att mamma kom upp så var vi klara för att köra. Vi lyckades ju ta sönder frysfacket med, men det sa vi aldrig till om:P
Nu sitter jag i mitt nya rum. Min lillasyster har tagit det rummet jag hade innan så nu får jag bo i hennes gamla, som innan det var storebrors. Men det är väl okej, jag kommer ju ändå inte vara här så mycket. Åker ner till Jönköping på söndag, kommer hem igen på onsdag eller torsdag och sen åker jag ju iväg igen till Ramundberget nästa söndag.
Tränade med klubben innan med och det är skönt att det känns att jag har tränat lite mer nu på sistone, för det kände mycket lättare nu än förra gången jag var med ;) Louise har laddat ner appen "talking funny mirrors" nu med så vi har suttit och skrattat lite till oss själva.
Men nu ska jag prata vidare med Oskar som väntar otåligt i telefonen. God natt!!

Idol 2011

Kommer få en fin inledning på mitt liv som Rånäsbo för på fredag blir jag bjuden till globen och idolfinalen av min svägerska Louise. Det ska bli jättekul! Var ju ett tag sen jag gjorde något sånt nu så.. Nu borde jag fortsätta packa, men är så sjukt trött. Packar nog i 30 minuter till sen får det vara dags för sängen.


Last day

Idag var det sista dagen i skolan. Gick bara till halv 12 och det var inte heller en så jobbig dag. Vi hade en utställning med ämnet ny/framtida trädgård eller trädgård med budskap. Så man gick bara runt och kollade på allas idéer och åt kakor och drack glögg. Riktigt mysigt. Efter skolan gick jag, Anna och Mikaela först hem och sen vidare till ICA för att hämta/köpa banankartoner som man kan packa i. Köpte också ett porslinshjärta som jag tänker lägga på farmors grav till jul. Därefter gick vi och åt pizza och hade det trevligt.
Nu ska vi snart dra till gymmet och sen vankas det film ikväll. En mycket bra sista dag i Ockelbo :)


Mitt bidrag till utställningen

Hjärtat till farmor


Gossip girl

Jag såg precis på det senaste avsnittet av gossip girl här och det var så sjukt bra. Men också rätt tråkigt/sorgligt. Vill inte avslöja något för dem som inte har sett det än, men klicka på länken och kolla på det omedelbart.


Darkness

Vad jobbigt det är när det blir mörkt så tidigt. Här är det ju mörkt redan klockan 3 liksom. Jag blir så trött när det är så mörkt. När det är ljust ute kan man ju bli piggare bara genom att titta ut, men nu känns det som att det är dags att gå och lägga sig klockan 4.
Jdag måste jag börja packa för på torsdag kommer mamma upp med släpet och då tar jag mitt pick och pack och lämnar Ockelbo bakom mig för att flytta hem till rånäs igen. Jag kommer ju i och för sig inte vara där så mycket, men står ändå skriven där. Jag hoppas att jag kan flytta ut ganska fort när jag kommer hem igen i maj för jag trivs mycket bättre med att ha något eget. Efter att man har bott hemifrån så länge är det av nån anledning rätt jobbigt att flytta hem igen. Man har ju hunnit skapa sina egan rutiner och så.

follow me!


Jobbiga tink som uppstår efter träning

* Jag brukar oftast börja frysa cirka 1 timme efter träning, mest om händerna.
* Ibland blir jag aldrig mätt oavsätt hur mycket jag äter, nästan. Inte för att jag lyssnar på kroppen då direkt och matar den, men är ju jobbigt att vara hungrig.
* Håret tar lång tid på sig att torka.
* Man måste hänga upp kläderna som får hela badrummet att osa svett.
* hmm vad mer... Träningsvärk kanske.
Nä, där tog det stopp på jobbiga grejer. Och hälften av punkterna är inte tillräckligt jobbiga för att jag skulle kunna avstå att träna. Och mina kalla händer kan jag värma genom att går nått varv i lägenheten och få igång blodcirkulationen ordentligt igen. Dessutom finns det ju betydligt fler fördelar än nackdelar.

Härliga ting som uppstår efter träning:
* Jag känner mig frisk.
* Jag är tillfreds och mycket nöjd med mig själv.
* Jag får en fastare kropp.
* Jag sover bättre.
* Jag blir ren efteråt.
* Jag får tillfälle att tvätta kläder.
* Jag får ett starkare hjärta.
* Jag kanske får träningsvärk ;)

Listan kan göras lång, men nu tror jag nog att jag ska försöka sova. Ska bara kolla klart på Sex and the city först.
Sov gott!


Kom precis hem...

Från gymmet och jag är mycket nöjd med dagens pass. För det första förbättrade jag min tid på 5km med 2 minuter. Sen efter löpningen körde jag styrka i cirka 20-25 minuter, sen assisterade jag personlig tränare åt Mikaela genom att visa henne alla magövningar jag kan, eller så många som jag kom på då i alla fall. Total träningstid blev tillslut 1 timme & 15 minuter.
Nu ska jag skrämma upp mig själv lite genom att kolla på det okända...


Helt slut

Är totalt utpumpad efter dagen. Har suttit i skolan och lyssnat på redovisningar från 9 till 16.15 idag och det var ju intressant, men blev lite jobbigt mot slutet. Jag blev förvånad över att min redovisning tog så lång tid som den gjorde, cirka 35 minuter. Trodde innan att jag bara skulle få ihop typ 20 minuter. Alltså jag är så trött i huvet så jag vet inte ens vad jag ska skriva. Ska dra till gymmet om 1 timme i alla fall.
Jo visst ja, jag åt laxgratäng idag och det var riktigt gott. Bara så ni vet.. Nä men jag har ju aldrig gillat fisk, såvida det inte är fisk som inte smakar fisk, typ fiskpinnar. Men nu har jag ätit det några gånger i restaurangen vid skolan och tycker faktiskt om det. Innan har jag tyckt att det ser så gott ut, men aldrig gillat varken smak eller lukt, men nu så. Betyder det att jag börjar bli gammal...?!
Nog talat om fisk, nu ska jag ta mig något och äta innan träningen.

Finally

Så vart jag äntligen klar med upplägget av redovisningen. Kommer nog bli rätt mycket kolla ner i pappret imorn, men det skiter jag i. Måste gå upp rätt tidigt imorgon med för att rita klart perspektivet. Bara färgläggning kvar så det går nog fort. Jag borde ju hinna om jag går upp ur sängen efter julkalendern...
Tycker bara det ska bli så skönt att få dem här dagarna överstökade så jag får slappna av en kort stund och sen fokusera helt på nästa mål. Men nu får jag sova och det är jag glad för.


Dressless

Jag har precis kommit på att jag skulle behöva mer klänningar. Jag har egentligen rätt mycket kläder, men hur man än gör så är det alltid någonting som fattas i denna underbara materialistiska värld. Jag har verkligen inte pengar så jag kan köpa mer kläder, har knapps så jag klarar den här månaden. Men ändå sitter jag nu och kollar runt på lite sidor och har hittat en hel del som skulle hänga fint i garderoben.


Ramundberget 11/12

Nu har jag skapat en ny kategori till min säsong i ramundberget. Så allting som händer och sker där uppe som jag känner för att dela med mig av, kommer att hamna där :)

Nu har jag bokat bussresan upp. Hade lite svårt att bestämma mig för om jag skulle åka den 17e eller 18e, men det blev den 18e tillslut. Kollar på gossipgirl just nu, sen får jag plugga i 1 timme innan jag ska se på Allt för sverige på svt. Så härligt program det är :)



4 December

Och andra advent. Vilket betyder att det bara är lite mer än 2 veckor kvar till julafton och exakt två veckor kvar tills jag åker upp till Ramundberget och börjar min säsong som jag känner på mig kommer bli galet bra :) Visst känns det lite läskigt och jag har typ 1000 tankar som snurrar i huvet, men hur som helst kommer det bli bra. Är ju en bra erfarenhet att lägga i bagaget.
Känner mig lite närvös över redovisningen imorgon. Man ska sitta i tvärgrupper och berätta om en hel epok och man ska helst snacka i cirka 30 minuter. Kommer nog inte vara så farligt egentligen, men jag känner bara inte för att göra det och då blir det genast mycket jobbigare. Ska i alla fall gå till skolan och skriva ut arbetet snart så jag vet vad jag ska säga.
Såg också på min svägerskas blogg att min lillasyster Linnea ska spela match idag så jag önskar henne lycka till och hoppas det går bra. Hon har ju förmodligen redan spelat klart, men ändå. Bättre sent än aldrig...


Härligt

Förresten, jag fick träffa min farmor i drömmen inatt. Det var så härligt. Och hennes röst lät dessutom precis som hon gjorde när hon fanns här. Hon var sådär härligt skämtsam som hon alltid var. Dock visste alla i drömmen att hon egentligen inte fanns, men att hon var och hälsa på oss här nere på jorden. Eller uppe på jorden kanske man ska säga eftersom hon ligger där nere. Eller nääh, hennes själ svävar nog omkring där uppe och vakar över oss.
Det är nu man önskar att man trodde på gud och himlen. Men även fast jag inte tror på det så hoppas jag ändå att vi ses igen när min tid här är över. Kommer ju, förhoppningsvis, vara om en väldigt lång tid, men det skapar ju ändå lite hopp om att få se dig igen.


3 December

Vilken skön lördag det här är. Lite sådär smått stressig med alla redovisningar och packning och ritningar som ska göras. Jag borde nog sätta mig ner och skriva nått slags schema om jag ska hinna med allting till på torsdag. Jag har i alla fall börjat tvätta nu så det går framåt.
Igår var däremot en toppendag. Ställde klockan på 7.10 för att vakna till och kolla på andra avsnittet av julkalendern. När den var slut kollade jag en kvart på vakna med the voice. Sen återgick jag till sovandet och vaknade klockan 11. Då var det bara att gå upp och äta en kunglig frukost bestående av 1/2 grapefrukt, ett glas proviva hallon/granatäpple och två skinkmackor med senap. Jag känner att julkänslad börjar smyga sig på. Efter frukosten satte jag mig och började rita på ett perspektiv på en uteplats där man "odlar i ruta". blev ungefär halvklar när det var dags att dra till gymmet klockan 3 med Anna och Mikaela. 2,5 timmar senare var jag hemma igen efter 5 km på löpbandet, styrka för mage och rygg och ca 30 minuters relax i bubbelpoolen och ångbastun. Väl hemma var det bara att byta om och snygga till sig inför kvällen klassfest/terminsavslutning. Det bjöds på tilltuggsbuffé, prat, dans och musikquiz. Jag, Anna och Mikaela gick hem runt 11 och satte oss och kollade på snövit. Det var väldigt längesen jag såg den och nu var den väldigt töntig. Satt och asgarvade igenom hela filmen. Men man får ju tänka på att den är typ 80 år gammal. Härliga ideal...
Snövit: Jag kan diska, tvätta, städa och baka.
Dvärgarna till snövit om prinsen: Är han stor, stark och stilig?

Efter det kunde jag somna gott i min som alltid sjukt sköna säng. Jag tänkte ställa klockan på 8.40 imorse, men kände klockan 2 inatt att det lät jobbig, så jag stängde av alarmet innan jag somnade. Men jag vaknade ändå klockan 8.42 så då slog jag på tvn och kollade på dagens avsnitt av julkalendern. Jag har ju bestämt mig för att se hela julkalendern iår. Sen sov jag vidare till 12, skööönt!! Nu sitter jag och ritar vidare på perspektivet jag började med igår och lär nog sitta ett tag till med något avbrott för tvätten.


Gårdagens Jag


Nohohoooo

Känns som att jag börjar bli sjuk, typ feber. Men jag orkar inte bli det nu så därför bestämmer jag att ja inte är det. bra va...
Jag var in till Gävle idag och provade dem plaggen som ja la upp innan. Pälsvästen hårade av sig alldeles för mycket så den ville jag inte ha. Den vita tröjan hittade jag inte och strumpbyxorna hittade jag bättre allternativ till. Jag köpte alltså 5 par stumpbyxor i olika tjocklek och färg för endast 90 kr, mycket nöjd! Nu kanske jag har så det räcker hela vintern... När jag väl va inne i Gävle så passade jag på att träffa Maria i min klass för hon behövde lite hjälp med sketch up. Så vi satte oss på ett trevligt café med en varsin latte och hennes dator och gick igenom programmet. Inte hela då, men det hon behövde veta. Sen när jag åkte hem började jag må dåligt, trött i kroppen och i huvet. Och nu sitter jag här med en kopp te och en knäckemacka och försöker inbilla mig att jag inte kan bli sjuk :P 

RSS 2.0